Mijn Werkwijze

Coaching Etten-Leur

Bij coachingspraktijk BinnensteBuiten ga je wat er Binnen in je leeft naar Buiten brengen oftewel je Binnenste uiten. De gesprekken vinden Buiten plaats in de natuur. De gesprekken worden al wandelend in het Liesbos gevoerd. Ik organiseer ook wandelingen, waarbij ik met een groepje personen een wandeling in het bos maak.

Aanmelding

Je kunt je telefonisch of via een email aanmelden voor een vrijblijvend en gratis kennismakingsgesprek. 

Kennismakingsgesprek

Na de aanmelding neem ik contact met je op om een afspraak te maken voor een eerste kennismakingsgesprek. Dit gesprek heeft als doel om met elkaar kennis te maken. Een ander doel is duidelijk te krijgen wat je vraag voor de coaching is en wat ik daarin kan bieden en tenslotte bekijken of er een goede klik is.

Duur van coachgesprek en coachtraject

Een coachgesprek duurt ongeveer 1,5 uur. Het Boost Your Energy pakket bestaat uit een wandelcoachtraject van 5 coachgesprekken. 

Niet alleen praten, maar ook ervaren

Ik ben niet alleen een praatcoach, maar ik wil mensen ook graag laten ervaren. Dat doe ik door oefeningen in de natuur te doen. Ik heb gemerkt dat mensen door deze ervaringen sneller nieuwe inzichten krijgen en hierdoor ook eerder tot gedragsverandering komen. Heeft je gedrag, je communicatie wel het gewenste effect, dan kun je het vaker inzetten met hetzelfde doel. Als het niet werkt, doe dan iets anders. Doe je dat niet, dan blijf je steeds dezelfde reactie krijgen. Als je blijft doen, wat je altijd deed, krijg je wat je altijd kreeg.

Expertises en coachingstechnieken

Mijn expertises liggen op het gebied van energie, talenten-kwaliteiten, assertiviteit/zelfvertrouwen, grenzen stellen/loslaten, balans werk-privé, omgaan met emoties, stilstaan bij jezelf en omgaan met verlies. Tijdens de coaching maak ik gebruik van verschillende coachingstechnieken. Ieder coachingstraject vraagt om maatwerk, omdat iedereen unieke uitdagingen heeft en daarbij horen passende oplossingen.

Wandelcoaching

De beweging tijdens het wandelcoachen zorgt ervoor dat je vanuit je hoofd meer in je lichaam komt en dat je gevoel en verstand daardoor meer op één lijn komen. Tijdens het wandelen stel ik je vragen, breng structuur aan in je verhaal en daardoor kom je dichter bij je eigen gevoel, bij wat jij ervaart en wat je werkelijk wilt. Er worden stoffen vrij gemaakt door de beweging zoals dopamine en endorfine, wat men ook wel de gelukshormonen noemt. Hierdoor ga je je positiever en prettiger voelen. Het zenuwstelsel en de bloedsomloop worden door het wandelen maximaal gestimuleerd. Tijdens het wandelen zijn we in gesprek en en kom je los van vastgezette denkpatronen en gewoontes. Alle zintuigen gaan meedoen. Problemen die vastzaten in je hoofd, komen naar je gevoel toe. Het maakt zoveel duidelijk en helpt je om de gewenste verandering in gang te zetten.

Nieuwe Energie Wandeling

Dan is de Nieuwe Energie Wandeling wellicht iets voor jou!

Tijdens de Nieuwe Energie Wandeling gaan we in een kleine groep samen wandelen in natuurgebied de Pannenhoef. Wandelen in de natuur zorgt voor rust en voor een ontspannen gevoel. In de natuur kan je gewoon jezelf zijn, hoef je niks. Hier is geen laptop, geen baas, geen huishouden. Je hoeft je ook niet te haasten en niet nog snel die boodschap te doen. En dat merk je! Wandelen in de natuur geeft ruimte, voor mildheid, om dingen op een rijtje te zetten en nieuwe keuzes te maken. Tijdens de wandeling gaan we een aantal oefeningen doen, waar je meer energie van krijgt.

Wil jij ook meer energie? Loop je met me mee?

Mijn naam is Ingrid Roovers, wandelcoach en lifecoach bij Coachingspraktijk BinnensteBuiten. Ik coach mensen die weinig energie hebben met hun proces naar zich weer meer energiek en gelukkig voelen.

Waar en wanneer?

Vertrekpunt van de Nieuwe Energie Wandeling is de parkeerplaats de Lokkerberg, Oosteindseweg 82 te Rijsbergen. De eigen bijdrage is 25 euro, inclusief koffie/thee en iets lekkers.

Aanmelden

  Na aanmelding stuur ik je een betaalverzoek, gelieve dit na aanmelding te voldoen.

   

  tulpen


  Oplossingsgericht werken

  De kern van oplossingsgericht werken gaat uit van je gewenste situatie, richt zich op je bereikte successen, competenties en mogelijkheden en werkt vanuit het ‘stap voor stap’ principe. Bij oplossingsgericht werken kijken we naar de successen die je al gerealiseerd hebt, waar ben je goed in, waar word je blij van, wat helpt je en heeft al geholpen. Oplossingsgericht werken richt zich op oplossingen en niet op problemen. Deze manier van werken focust op het hier-en-nu en op de toekomst en niet op het verleden. Oplossingsgericht werken is doelgericht en daarbij zet je kleine, concrete stappen. Hierbij wordt uitgegaan van je eigen kracht en kwaliteiten. Daarbij sta ik naast jou en stel vragen. Oplossingsgericht werken is een positieve en krachtige manier waarop we samen een verandering bij jou gaan realiseren.

   

   

   

  Rationeel Emotieve Therapie

  De RET is een vorm van cognitieve gedragstherapie, waarbij de nadruk ligt op je gedachten en overtuigingen. Het uitgangspunt van de RET is dat niet een gebeurtenis zelf, maar je gedachten over de gebeurtenis je gevoelens hierover bepalen.We gaan kijken welke irrationele en niet-helpende gedachten er spelen. Bij de een kan dat de overtuiging zijn ‘ik moet slagen in ’t leven, in alles wat ik doe’. Bij de ander het idee ‘iedereen die ik belangrijk vind moet mij respecteren en van mij houden’. De RET richt zich op specifieke irrationele, niet-helpende gedachten die een gezond functioneren in de weg staan. Ze hebben het karakter van het ‘absolute moeten’ en bestaan vaak uit onbewuste eisen aan onszelf en anderen. Ze hebben vaak een sterk overdreven karakter. Vervolgens gaan we bekijken hoe we deze irrationele, niet-helpende gedachten kunnen ombuigen naar rationele en helpende gedachten.

  Ingrid heeft me de rust in mijn hoofd weer teruggegeven. Vrouw, 44 jaar, managementassistent

  Ik maak graag kennis met je

  Wil je een afspraak maken voor een vrijblijvend en gratis kennismakingsgesprek?

  Bel of mail me gerust!