Het vraagt moed om te groeien en te worden wie je diep van binnen bent.

-E.E. Cummings-

Mijn Werkwijze

Coaching Etten-Leur

Bij coachingspraktijk BinnensteBuiten ga je wat er Binnen in je leeft naar Buiten brengen oftewel je Binnenste uiten. De gesprekken kunnen zowel Binnen als Buiten plaatsvinden. De gesprekken vinden plaats aan de Van Zuylenhof 25 te Etten-Leur of we gaan naar buiten en de gesprekken vinden al wandelend in de natuur plaats. Vanuit de Van Zuylenhof lopen we binnen 5 minuten de ‘polder’ in. Ik organiseer ook Mindful wandelingen, waarbij ik met een groepje personen een wandeling in het bos maak.

Aanmelding

Je kunt je telefonisch of via een email aanmelden voor een vrijblijvend en gratis kennismakingsgesprek. Daarbij kun je aangeven wat je voorkeur heeft, of je de gesprekken liever binnen of buiten voert. Een combinatie van wandelcoaching en binnen gesprekken voeren is natuurlijk ook mogelijk.

Kennismakingsgesprek

Na de aanmelding neem ik contact met je op om een afspraak te maken voor een eerste kennismakingsgesprek. Dit gesprek heeft als doel om met elkaar kennis te maken. Een ander doel is duidelijk te krijgen wat je vraag voor de coaching is en wat ik daarin kan bieden en tenslotte bekijken of er een goede klik is.

Duur van coachgesprek en coachtraject

Een coachgesprek duurt 1 uur tot 1 uur en 1 kwartier. Afhankelijk van de vraag gaan we bekijken hoeveel gesprekken er nodig zijn. Het Boost Your Energy pakket bestaat uit een coachtraject van 5 of uit 7 coachgesprekken. Daarbij is vooral belangrijk wat je zelf aangeeft, jij hebt de regie!

Niet alleen praten, maar ook ervaren

Ik ben niet alleen een praatcoach, maar ik wil mensen ook graag laten ervaren en dat doe ik door ook actieve dingen in de ruimte te doen, zoals een coachspel of een oefening. Ik heb gemerkt dat mensen door deze ervaringen sneller nieuwe inzichten krijgen en hierdoor ook eerder tot gedragsverandering komen. Heeft je gedrag, je communicatie wel het gewenste effect, dan kun je het vaker inzetten met hetzelfde doel. Als het niet werkt, doe dan iets anders. Doe je dat niet, dan blijf je steeds dezelfde reactie krijgen. Als je blijft doen, wat je altijd deed, krijg je wat je altijd kreeg.

Expertises en coachingstechnieken

Mijn expertises liggen op het gebied van energie, talenten-kwaliteiten, assertiviteit/zelfvertrouwen, grenzen stellen/loslaten, balans werk-privé, omgaan met emoties, stilstaan bij jezelf en omgaan met verlies. Tijdens de coaching maak ik gebruik van verschillende coachingstechnieken. Ieder coachingstraject vraagt om maatwerk, omdat iedereen unieke uitdagingen heeft en daarbij horen passende oplossingen.

Wandelcoaching

De beweging tijdens het wandelcoachen zorgt ervoor dat je vanuit je hoofd meer in je lichaam komt en dat je gevoel en verstand daardoor meer op één lijn komen. Tijdens het wandelen stel ik je vragen, breng structuur aan in je verhaal en daardoor kom je dichter bij je eigen gevoel, bij wat jij ervaart en wat je werkelijk wilt. Er worden stoffen vrij gemaakt door de beweging zoals dopamine en endorfine, wat men ook wel de gelukshormonen noemt. Hierdoor ga je je positiever en prettiger voelen. Het zenuwstelsel en de bloedsomloop worden door het wandelen maximaal gestimuleerd. Tijdens het wandelen zijn we in gesprek en en kom je los van vastgezette denkpatronen en gewoontes. Alle zintuigen gaan meedoen. Problemen die vastzaten in je hoofd, komen naar je gevoel toe. Het maakt zoveel duidelijk en helpt je om de gewenste verandering in gang te zetten.

Mindful wandeling

Het leven van alledag is vaak maar al te hectisch. Je voelt de prestatiedruk op je werk en daarnaast heb je de zorg voor je kinderen. Je hebt veel sociale verplichtingen en daarnaast ook nog voortdurend prikkels van social media, email en je mobiele telefoon. We rennen van de ene afspraak naar de andere. Het gevaar is dat het stressniveau steeds verder oploopt en dat er een disbalans ontstaat tussen inspanning en ontspanning. Bij onvoldoende rustmomenten kan het lichaam niet voldoende herstellen en ontstaan er lichamelijke en/of psychische klachten. 

Voel je je gejaagd of gefrustreerd? Ben je snel overprikkeld of heb je moeite met ontspannen? Ga dan mindful wandelen! Wandelen heeft het op zich al helemaal in zich om stressverlagend te werken. Het vermindert moeheid, spanningen, boosheid en verwarring. Tegelijkertijd verhoogt het je energie, je concentratie, je creativiteit en je geluksgevoel. Mooier nog, is het om gericht mindful te wandelen. Daarmee zorg je dat je helemaal in het hier en nu bent. In het kort is  mindfulness ‘bewuste aandacht’. Deze aandacht is specifiek gericht op het huidige moment. Als we mindfulness beoefenen, richten we onze aandacht op datgene, wat zich nu, in dit moment afspeelt. Je blijft daardoor minder nadenken en vastzitten aan zaken uit het verleden of die nog gaan komen. Hierdoor worden stress, piekeren, angst en zelfs pijn verminderd. Met een aantal gerichte oefeningen tijdens het wandelen kun je je geest nog beter richten op het heden waardoor je direct ontspanning en meer innerlijke rust en emotionele balans ervaart.

Loop je met me mee?

Mijn naam is Ingrid Roovers en ik hou van wandelen in de natuur. Ik heb een coachingspraktijk Binnenstebuiten en bied persoonlijke coaching en wandelcoaching. Bij wandelcoaching lopen we in de natuur en voeren we al wandelend coachgesprekken. Door het wandelen in de natuur wordt je rustiger en het zorgt voor een ontspannen gevoel.

Waar en wanneer?

Vertrekpunt van de Mindful wandeling is de parkeerplaats van Restaurant Boswachter Liesbosch, Nieuwe dreef 4 te Breda. We gaan 1 uur mindful wandelen en daarna gaan we iets drinken bij Restaurant Boswachter Liesbosch. De eigen bijdrage is 10 euro, incl. een drankje en iets lekkers.

Zodra er weer een nieuwe wandeling gepland is lees je dat hier!

tulpen

Aanmelding voor mindful wandeling

Aanmelding kan via ingrid@coachingsspraktijkbinnenstebuiten.nl met je naam en telefoonnummer of bel 06-38555605. Na aanmelding stuur ik je een betaalverzoek, gelieve dit na aanmelding te voldoen.


Oplossingsgericht werken

De kern van oplossingsgericht werken gaat uit van je gewenste situatie, richt zich op je bereikte successen, competenties en mogelijkheden en werkt vanuit het ‘stap voor stap’ principe. Bij oplossingsgericht werken kijken we naar de successen die je al gerealiseerd hebt, waar ben je goed in, waar word je blij van, wat helpt je en heeft al geholpen. Oplossingsgericht werken richt zich op oplossingen en niet op problemen. Deze manier van werken focust op het hier-en-nu en op de toekomst en niet op het verleden. Oplossingsgericht werken is doelgericht en daarbij zet je kleine, concrete stappen. Hierbij wordt uitgegaan van je eigen kracht en kwaliteiten. Daarbij sta ik naast jou en stel vragen. Oplossingsgericht werken is een positieve en krachtige manier waarop we samen een verandering bij jou gaan realiseren.

 

 

 

Rationeel Emotieve Therapie

De RET is een vorm van cognitieve gedragstherapie, waarbij de nadruk ligt op je gedachten en overtuigingen. Het uitgangspunt van de RET is dat niet een gebeurtenis zelf, maar je gedachten over de gebeurtenis je gevoelens hierover bepalen.We gaan kijken welke irrationele en niet-helpende gedachten er spelen. Bij de een kan dat de overtuiging zijn ‘ik moet slagen in ’t leven, in alles wat ik doe’. Bij de ander het idee ‘iedereen die ik belangrijk vind moet mij respecteren en van mij houden’. De RET richt zich op specifieke irrationele, niet-helpende gedachten die een gezond functioneren in de weg staan. Ze hebben het karakter van het ‘absolute moeten’ en bestaan vaak uit onbewuste eisen aan onszelf en anderen. Ze hebben vaak een sterk overdreven karakter. Vervolgens gaan we bekijken hoe we deze irrationele, niet-helpende gedachten kunnen ombuigen naar rationele en helpende gedachten.

Ingrid heeft me de rust in mijn hoofd weer teruggegeven. Vrouw, 44 jaar

Ik maak graag kennis met je

Wil je een afspraak maken voor een vrijblijvend en gratis kennismakingsgesprek?

Bel of mail me gerust!